hultzer coaching

Hoe ik Stiefmoedercoach werd en blijf?

Bijna zeventien jaar geleden ging ik een relatie aan met mijn huidige man. Hij had al twee zonen, uit zijn vorige relatie, van toen 2 ½ en ½ jaar oud en ik had geen kinderwens. Hoe verliefd ik ook was, ik keek wel op tegen een gezinsleven met kinderen, die niet uit mijn wens geboren waren.

In die tijd was ik in coaching voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Mijn coach bleek stiefmoeder te zijn en zo kwamen we ook over de uitdagingen van een stiefmoederrol te spreken en werd ik klaargestoomd voor het aangaan van een (parttime) samengesteld gezinsleven.

Zoals ik mij bewust voorbereidde op het stiefmoederschap gaat het doorgaans niet. Daar kwam ik achter toen ik in mijn coachpraktijk in 2008 startte, Hultzer Coaching voor balans- en loopbaancoaching. In mijn coachtrajecten kwam ik ook vrouwen tegen, die mij over het stiefmoederen advies begonnen te vragen. Zo ontstond het verlangen om mij te specialiseren in het coachen van stiefmoeders. Ik bleek echt iets te kunnen betekenen voor deze vrouwen die het af en toe best lastig hadden in het vinden van hun plek binnen het nieuwe samengestelde gezin. Ook was er nog weinig te vinden waar zij terecht konden. En zo werd ik de eerste Stiefmoedercoach in Nederland, die zich volledig focuste op het coachen, en opende ik een paar jaar later mijn Stiefmoedercafé!

Inmiddels help ik al bijna 15 jaar stiefmoeders een bewuste en passende plek in te nemen in het samengestelde gezin. Ik doe dit middels individuele stiefmoedercoachingsessies (www.stiefmoedercoaching.nl), gesprekken met de partner erbij en ook in mijn Stiefmoedercafés (www.stiefmoedercafe.nl). Vanwege mijn jarenlange ervaring, zowel in mijn praktijk als eigen, aangevuld met diverse gespecialiseerde opleiding en cursussen, kan ik op elke stief-/samengestelde situatie en fase maatwerk-begeleiding bieden!

Hoe het mij persoonlijk vergaan is, lees je hier: https://www.hultzercoaching.nl/mijn-verhaal/

Welkom voor nadere kennismaking en begeleiding in mijn praktijk en/of ‘café’!

Jeanette / Hultzer Coaching

Deel dit artikel

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

FACEBOOK

INSTAGRAM

NIEUWSBRIEF