Loopbaancoaching

Word je al een tijd niet blij meer van het werk dat je doet of van de werkomgeving? Ben je tot nu toe van de ene baan in de andere gerold? Heb je vanwege ontslag, faillissement of reorganisatie geen werk meer? Zou je wel eens een bewuste loopbaankeuze willen maken? Sta je op een kruispunt en vind je het lastig om te kiezen? Wil je na een tijd uit het arbeidsproces geweest te zijn, terugkeren op de arbeidsmarkt, maar heb je geen idee hoe of wat? Of ben je tijdelijk uitgeschakeld geweest wegens ziekte of stressklachten? Welkom bij Hultzer Coaching voor loopbaancoaching.

Loopbaanheroriëntatie en re-integratiebegeleiding

Bij een heroriëntatie van je loopbaan gaan we op biografische wijze kijken wat de bouwstenen van jouw toekomst zijn en wat je daarmee kan en wil (wat je kan is niet altijd (helemaal) wat je wil). Ook onderzoeken en bepalen we jouw kwaliteiten, waarden en energiegevers en -slurpers. Ben je door ziekte of stressklachten/burnout een tijd uit het arbeidsproces geweest en ga je weer terugkeren? Dan gaan we onderzoeken wat er, mede, voor gezorgd heeft dat je uitgevallen bent en werken aan een goede basis waarop je beter terugkeert op de werkvloer.

Coachtraject loopbaancoaching

Het begint met een oriënterend gesprek van ongeveer een uur, waaraan geen kosten zijn verbonden. Dit gesprek dient ter kennismaking, waarbij je kunt ervaren of je vertrouwen hebt in mij en of mijn aanpak jou aanspreekt. Samen benoemen we jouw leervraag en bepalen we doelstellingen. Je krijgt ook advies over het aantal sessies. De coachsessies duren vijf kwartier tot anderhalf uur en vinden eens in de twee, drie of vier weken plaats in de praktijkruimte van Hultzer Coaching in Beinsdorp of in Het Coachhuis in Amsterdam-Zuid of Rijswijk/Den Haag. Tussentijds werk je aan huiswerkopdrachten.

Vaste onderdelen van het coachtraject bij loopbaancoaching zijn, indien gewenst en op maat:

  • MBTI persoonlijkheidstest. Geeft inzicht in je natuurlijk gedragsvoorkeuren: Hoe laad je op, hoe neem je waar, hoe neem je beslissingen, wat is jouw algehele levenshouding en de invloed daarvan op samenwerking met collega’s/relaties.
  • Biografische kijk op je loopbaan. Hoe is jouw loopbaan tot nu verlopen en wat heeft dit jou gekost, gebracht en geleerd?
  • CV-onderzoek. Werk-en opledingervaring onder de loep.
  • Waardenonderzoek en -bepaling. Wat zijn jouw persoonlijke waarden en in hoeverre worden deze weerspiegeld in jouw werk?
  • Kwaliteitenonderzoek en Kernkwadrant (kwaliteit – valkuil – allergie -uitdaging).
  • Vitaliteitsonderzoek en -management. Waar krijg je energie van en waar loop je op leeg en hoe stuur je hier op.
  • Behoeften-/verlangenverkenning. Wat wil ik echt?
  • Netwerkonderzoek en -gesprekken.
  • Huiswerkopdrachten: Schrijfopdrachten en acties/stappen.
  • Evaluatie

Collegiale coaching en intervisie

Ben je zelf coach en op zoek naar een specialisatie? Wil je als coach de markt op, maar weet je niet hoe? Heb je behoefte aan collegiaal overleg? Wil je advies op casuïstiek uit je eigen praktijk of heb je behoefte aan inspiratie en marketingtips? Ook hiervoor kun je bij mij terecht!

Contact

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Jeanette Hultzer.
Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn.