Relatiecoaching

Zijn jouw partner en jij al een tijd uit verbinding? Leven jullie langs elkaar heen? Voeren jullie steeds dezelfde discussies? Voel jij je alleen in de relatie? Stoor jij je steeds vaker aan je partner? En komen jullie er samen niet meer uit?

Breuk en verdere strijd voorkomen

In elke relatie komen periodes voor waarin het minder goed gaat en dat sluipt er vaak in totdat het niet meer gaat. Voordat je tot definitieve conclusies komt of elkaar ‘de tent uitvecht’, is het zinvol om met een onafhankelijke derde, de coach, te onderzoeken wat ruis op de lijn brengt en wat daaraan te doen is.

Coachtraject

Het begint met een oriënterend gesprek van ongeveer een uur, waaraan geen kosten zijn verbonden. Dit gesprek dient ter kennismaking, waarbij jullie kunnen ervaren of je vertrouwen hebt in mij en of mijn aanpak jullie aanspreekt. Samen benoemen we jullie leervraag en bepalen we doelstellingen. Jullie krijgen ook advies over het aantal sessies. De coachsessies duren vijf kwartier tot anderhalf uur en vinden eens in de twee, drie of vier weken plaats in de praktijkruimte van Hultzer Coaching in Beinsdorp of in Het Coachhuis in Amsterdam-Zuid of Rijswijk/Den Haag. Tussentijds werken jullie aan huiswerkopdrachten.

Vaste onderdelen van het coachtraject zijn, indien gewenst en op maat:

  • MBTI persoonlijkheidstest. Geeft inzicht in jullie natuurlijk gedragsvoorkeuren: Hoe laad ik op, hoe neem ik waar, hoe neem ik beslissingen, wat is mijn algehele levenshouding en de invloed daarvan op je relatie. Waarin verschillen jullie en vullen jullie elkaar aan?
  • Hoe is jullie relatie ontstaan, wat zijn de markeringspunten van jullie relatie en wat hebben die gekost, gebracht en geleerd?
  • Waardenonderzoek en -bepaling. Verschillen en overeenkomsten van ieders persoonlijke waarden en de impact ervan.
  • Waar krijgen jullie samen energie van en waar lopen jullie op leeg?
  • Behoeften-/verlangenverkenning. Wat willen jullie echt?
  • Communicatietools op basis van geweldloze communicatie.
  • Huiswerkopdrachten: schrijfopdrachten en acties/stappen.
  • Evaluatie

Contact

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Jeanette Hultzer.
Op de hoogte blijven? Volg ons op LinkedIn.