waarden kompas

Is jouw (waarden-)kompas goed afgesteld?

Waarden


Wat vind jij echt belangrijk in het leven? Met andere woorden: Wat zijn jouw waarden? En in hoeverre leef jij hiernaar?

Kompas afstellen

In mijn coachtrajecten is er altijd aandacht voor jouw waarden en onderzoeken we of jouw kompas hierop goed is afgesteld.

Het helpt om eens in de zoveel tijd (opnieuw) te kijken naar de waarden die je het belangrijkste vindt. Dit kan per levensfase of na gebeurtenissen wisselen. Krijg je bijvoorbeeld met ziekte te maken, bij jezelf of in je naaste omgeving, dan kan ‘gezondheid’ ineens in jouw top-vijf-waarden terecht komen.

De jaarwisseling (van kalenderjaar) of jouw verjaardag kan zo’n moment zijn om jouw waarden weer eens onder de loep te leggen.

Kompas toepassen

Als ‘gezondheid’ een top-waarde is voor jou, is de vraag: Lig je op koers? Wordt deze waarde voldoende weerspiegeld in jouw leven of schuurt het ergens? En wat heb je dan nodig om deze waarde meer te laten weerspiegelen? Wat kan je zelf al doen daarin? Zo stel jij je kompas scherper af en (her-)bepaal je jouw koers! En dat helpt bij het maken van (belangrijke) keuzes en het stellen van prioriteiten.

Welkom om dit samen met mij te komen doen! Mijn cliënten ervaren dit als één van de meest essentiële onderdelen van mijn coaching, al 14 jaar lang!

Waardevolle groet,

Jeanette / Hultzer Coaching

Deel dit artikel

FACEBOOK

INSTAGRAM

NIEUWSBRIEF