Twaalf jaar geleden…

Twaalf jaar geleden, op 2 juni 2008, mijn verjaardag, schreef ik Hultzer Coaching in bij de Kamer van Koophandel. Ik had de opleiding tot biografisch loopbaancoach afgerond en stond te trappelen om als zelfstandig balans- en loopbaancoach van start te gaan.

Overspannen

Hier ging wel wat aan vooraf… In 2006 liep ik behoorlijk vast in mijn werk (en ook privé, zie mijn blog van mei’20). Ik was overspannen en al langer niet blij met mijn werk en leven. Tijdens een loopbaanheroriëntatietraject ontdekte ik dat mijn hart uitgaat naar het begeleiden van mensen die uit balans zijn. Gelijk aansluitend deed ik een opleiding om zelf te kunnen gaan coachen en voelde ik ook, dat ik dat als zelfstandige, op mijn eigen wijze, wenste te doen.

Vanwege mijn eerdere studie marketing, PR en communicatie ging het vermarkten van mijn coachpraktijk mij goed af en voelde ik mij als een vis in het water. Mijn kwaliteiten en vaardigheden kwamen mooi samen! In mijn omgeving vond ik bewondering voor mijn moed en ambitie. Vertrouwen in een kansrijke onderneming was echter zeer matig… Maar als dochter van een ondernemer, gesterkt door discipline en ambitie en gesteund door mijn echtgenoot kreeg ik het voor elkaar!

Stiefmoedercoaching

Vanwege mijn privésituatie, ik was inmiddels stiefmoeder van twee jongens, kreeg ik steeds vaker mede-stiefmoeders in mijn praktijk, die mijn advies vroegen over hun stiefgezin. Een nieuwe doelgroep om te gaan begeleiden, diende zich aan. Destijds was er nog nauwelijks ‘stiefcoaching’ en ook geen specifieke opleiding/training ervoor, dus verdiepte ik mij in boeken hierover, vooral Amerikaanse, want Nederlandse boeken waren schaars. En zo werd ik één van de eerste stiefmoedercoaches in Nederland! Later vloeide hier nog relatiecoaching uit voort.

De afgelopen twaalf jaar heb ik vele stiefmoeders, stiefvaders, gescheiden vaders en personen die uit balans waren op het gebied van hun loopbaan, toekomstperspectief, stresslevel en relatie(s) mogen begeleiden. En iedere keer ben ik geraakt door het vertrouwen dat ik krijg en de openhartigheid van al deze cliënten. Ongelooflijk dankbaar ben ik dat ik op deze manier mag helpen en daar mijn ‘boterham’ mee mag verdienen. Het geeft veel voldoening om dit werk te doen en het ondernemerschap biedt mij vrijheid en onafhankelijkheid.

Dankbaar

In de eerste jaren was ik wel eens onzeker, wanhopig zelfs, of ik op deze manier wel kon (over)leven. Dit is in de loop der jaren steeds minder geworden. En nu, in deze crisis, blijkt mijn coachpraktijk/onderneming stevig genoeg. Dit maakt mij trots, dankbaar en vol vertrouwen in wat er komen gaat. Ik blijf mij inzetten als coach en ook verder ontwikkelen.

Als je cliënt bij mij (geweest) bent, dan dank ik jou voor het vertrouwen en als je overweegt je bij mij aan te melden, dan heet ik je van harte welkom!

Deel dit artikel

FACEBOOK

INSTAGRAM

NIEUWSBRIEF