Stiefouderservice

Ben je vastgelopen in jouw stiefmoeder/-vaderrol en/of samengestelde gezin? Wil je op individuele basis begeleiding naar balans, samen met je partner of liever in een groep jouw ervaringen delen ter (h)erkenning? Of ben je als professional werkzaam op het gebied van ‘stief’ en wil je collegiaal overleg?

Vormen van begeleiding

In individuele sessies gaan we aan de slag met jouw frustraties en uitdagingen in het stiefmoederschap en werken we naar balans in jouw stiefmoederrol en stiefgezin. Het begint met een oriënterend gesprek, dat kosteloos is.

Wil je op een laagdrempelige manier, éénmaal of vaker, mede-stiefmoeders ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee of glaasje wijn?

Stiefoudercoaching

Toen ik mij in 2009 ging specialiseren in het coachen van stiefmoeders/-ouders was er geen opleiding, training, of cursus op dit gebied en waren er ook nog weinig boeken. Een paar Amerikaanse boeken hielpen mij de dynamieken en uitdagingen van samengesteldegezinnen te leren.
In 2013 kwam de opleiding tot Stiefplancoach en uiteraard behoorde ik tot de eerste lichting gecertificeerden. Sindsdien volg ik elk jaar de terugkomdag voor Stiefplancoaches en extra bijscholing, zoals de trainingen ‘Geweldloos Verzet en Nieuwe Autoriteit in samengestelde gezinnen’ en ‘Kwetsbare relatie tussen moeders en stiefmoeders’.
In 2020 kwam er een nieuwe training bij ‘Werken met de Stiefcirkel’ bij de Stiefacademie. Ook hier nam ik aan deel en ben ik nu voor gecertificeerd.
Op basis van mijn gedegen vakkennis, jarenlange werkervaring, alsmede mijn persoonlijke ervaring en mijn “altijd blijven leren”-instelling, ben ik in staat om stiefmoeders en andere leden van stiefgezinnen, met name de volwassenen, goed te begeleiden en ondersteunen in duidelijkheid en rust te creëren in het nieuwe gezin.

Ben jij als coach of anderszins werkzaam op het gebied van ‘stief’ en heb je behoefte om te sparren hierover? Of loop je tegen andere dingen aan, zoals te weinig klanten of een lastige casus? Wil jij je als professional bezig gaan houden met stief en heb je behoefte aan een opstapje? Welkom voor collegiale coaching. Dit begint met een oriënterend gesprek, kosteloos.

Contact

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Jeanette Hultzer.
Op de hoogte blijven? Volg mij op LinkedIn.