Van (stiefmoeder-) frustratie(s) naar gewenste situatie(s)

Frustraties

Als stiefmoeder loop je al snel tegen frustraties aan. Zo vind je het bijvoorbeeld lastig om je uit te spreken naar je stiefkind over de rondslingerende spullen, waar je bijna over struikelt. Want wat mag je wel en niet vanuit jouw positie als bonusmoeder?

Een andere ergernis kan zijn dat jouw partner inconsequent is over de huisregels. Zoals de regels voor het schermgebruik die heel vaak overschreden worden door zijn kinderen en hij zegt er niets van…!

Of je voelt je, regelmatig, een buitenstaander wanneer de kinderen van jouw partner er zijn en ze helemaal in elkaar opgaan. Je weet je maar geen plek te geven hierin en voelt je eenzaam!

In de loop van de tijd stoor jij je steeds meer en bouwt de frustratie-stapel zich op. Je weet niet goed hoe je hiermee om moet gaan, want jouw rol is ook niet helemaal helder. Dit is vaak een moment waarop je hulp gaat zoeken en bij mij in de (stiefmoedercoaching-) praktijk terecht komt.

Gewenste situaties

Meestal de eerste opdracht die je van mij, de stiefmoedercoach, krijgt, is al jouw frustraties op te schrijven. Daar valt al het negatieve onder waar je tegenaan loopt in jouw samengestelde gezin. Dit zijn negatieve ervaringen, onzekerheden en angsten. Met mijn hulp gaan we deze allemaal omkeren naar (meer) gewenste situaties.

In het eerste voorbeeld zal dat ongeveer uitkomen op: “Het is duidelijk voor mijn stiefkind waarom wij (zijn/haar vader en ik) gesteld zijn op een opgeruimd huis. Mijn stiefkind ruimt zijn/haar spullen zelf op en zo niet, dan voel ik mij vrij om hem/haar hier zelf op aan te spreken.” In de coachingsessies werken we hier naartoe, voor zover het haalbaar en reëel is.

Belangrijk is om uit het klagen te komen en geen slachtoffer te worden. Er is altijd iets te doen aan jouw eigen houding en kijk op de situatie en ook in de communicatie met jouw partner!

Wil je hier samen met mij naar kijken? Welkom voor stiefmoedercoaching!

Ook in mijn Stiefmoedercafé zul je deze werkwijze van omkeren ervaren. Welkom om een keer aan te schuiven voor Stiefpositief!

Deel dit artikel

FACEBOOK

INSTAGRAM

NIEUWSBRIEF